Q2 Historiallisesti Bullish for Bitcoin Keskimäärin 60% ROI, Will History Repeat?

Q2 2021 on jo täällä, ja tiedot osoittavat, että huhti-, touko- ja kesäkuu ovat bitcoinille kannattavia kuukausia – toistuuko historia tänä vuonna?

Vuoden 2021 ensimmäinen vuosineljännes oli epäilemättä yksi bitcoinin historian jännittävimmistä. Se alkoi huikeasti ja päättyi samoissa tunnelmissa. Huolimatta BTC:n kokemista ajoittaisista hinnanlaskuista, vuoden 2021 ensimmäinen neljännes oli paras sitten Bitcoinin perustamisen. Historialliset tiedot osoittavat, että Q2 on ollut vielä parempi, mikä herättää kysymyksen, olisiko bitcoin menossa vielä pohjoisemmaksi.

Kaikkien aikojen paras Q1

Maaliskuun loppu merkitsi ensimmäisen vuosineljänneksen päättymistä. Bitcoin lopetti neljänneksen 100 %:n voitoilla, mikä teki siitä kaikkien aikojen parhaan.

Erilaiset tapahtumat tekivät tämän vuoden kolmesta ensimmäisestä kuukaudesta mielenkiintoisen ja nousujohteisen. Helmikuun 8. päivänä Tesla ilmoitti 1,5 miljardin dollarin bitcoin-sijoituksesta, ja maaliskuussa Elon Muskin johtama yritys alkoi hyväksyä BTC:tä maksuvälineenä.

Kuten Teslan oston yhteydessä, joka pumppasi bitcoinin silloiseen huippulukemiin, MicroStrategy jatkoi ostamista niin paljon BTC:tä kuin mahdollista lannistumatta.

Myös BTC HODL:n käyttäjille luotiin lisää mahdollisuuksia käyttää sitä päivittäisissä ostoissaan. PayPal ilmoitti, että sen yhdysvaltalaiset asiakkaat voivat jatkossa maksaa tavaroita kryptovaluutoilla. Bakkt auttoi myös parantamaan kryptokäyttäjien kulutustottumuksia tekemällä yhteistyötä joidenkin kauppiaiden kanssa auttaakseen asiakkaitaan maksamaan tuotteista kryptovaluutoilla. Ensimmäinen neljännes oli todellakin nousujohteinen.

Q2 on historiallisesti nousujohteinen Bitcoinille

Kun Q1 on ohi, katsomme nyt kohti vuoden 2021 toista neljännestä. Bitcoinin historiatietoja tarkasteltaessa on mahdotonta olla huomaamatta, miten hyvin Bitcoin on menestynyt lähes joka vuosi Q2:lla. Jopa silloin, kun edellinen vuosineljännes oli negatiivinen, toinen tarjoaa aina konsolidointia.

Sen jälkeen, kun Bitcoin aloitti kaupankäynnin, se on vain kerran kirjannut tappioita toisella neljänneksellä. Tämä tapahtui vuonna 2018, kun Q2 avautui 6 884 dollariin ja sulkeutui 6 385 dollariin, mikä merkitsi 7 prosentin hinnanlaskua. Tähän mennessä tämä on ollut sekä ensimmäinen että viimeinen kerta, kun Q2 kirjasi neljännesvuositappion.

Bitcoinin keskimääräinen nousu Q2:lla on 59,82 %. Suurin nousu toisen vuosineljänneksen aikana oli vuonna 2019, jolloin johtava kryptovaluutta nousi 157 % avauduttuaan ja suljettuaan vastaavasti 4 112 dollariin ja 10 591 dollariin.

Vuoden 2019 toisella vuosineljänneksellä kirjatut massiiviset voitot johtuivat enimmäkseen valaista, jotka kiinnostuivat kovasti omaisuuserästä ja pystyivät pumppaamaan sen yli 10 000 dollariin. Kryptopörsseillä oli myös valtava rooli vuoden 2019 Q2-virstanpylväässä, kun marginaalikauppa tuli helpommin kauppiaiden saataville, mikä lisäsi kaupankäyntimääriä.

Toistaako historia itsensä Q2 2021?

Jos historia on jokin indikaattori, kryptovaluutta voi nähdä vielä korkeampia käyttöönottotasoja Q2:lla Q1:n vaikuttavan suorituksen jälkeen. Alkaen käyttötapausten mahdollisesta kasvusta, kun useammat maksuyritykset voisivat integroida krypton selvitysvaihtoehtona.

Useammat julkisesti noteeratut yritykset ja yksityiset laitokset havahtuvat mahdollisuuksiin sijoittaa niin sanottuun digitaaliseen kultaan MicroStrategyn, Teslan, MassMutualin ja muiden esimerkin mukaisesti.

Goldman Sachs, yksi Wall Streetin suurimmista nimistä, suunnittelee käynnistävänsä täyden spektrin bitcoin-sijoitusinstrumentin varainhoitoasiakkaille. Useammat pankit todennäköisesti seuraavat samaa tietä, sillä Morgan Stanley ja BNY Mellon ovat jo edelläkävijöitä.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä bitcoin saavutti uuden ennätyskorkeuden. On hyvät mahdollisuudet, että kaikkien aikojen ensimmäinen kryptovaluutta tekee uuden ennätyksen toisella vuosineljänneksellä, kun otetaan huomioon historiatiedot ja nykyinen kehitys.

Kun pidetään mielessä, että bitcoin tuli vuoden 2021 toiselle neljännekselle noin 59 000 dollarilla, 60 prosentin nousu (keskimääräinen tuotto aiemmilla toisilla neljänneksillä) veisi omaisuuserän hieman yli 94 000 dollariin.